Sunday, January 31, 2010

JANUARY 30, 2010

salam..

january 30 pny schedule, padat dan penat
huhuhuhu
saya tak nak kategorikan berpoya-poya..
tidak..tidak..km bukan berpoya-poya..

cerita bermula..

akibat dari stay up pada malam sebelumnya..saya penat tahap dewa dewi..
saya bukan setakat stay up late, saya overnite tak titon smpi pagi nya..
km mmg plan nak kuar awal,
riso kalo keta hbh..
so, saya ambik keputusan taknak tido sbb kalo tido karang, tak bangun..
so, mandi awal, [woh woh, sabtu pun shower nak full!!] siap awal..
msg cik tihin dgn zaher.. hm hm,, tak di reply..
sahih lah, mereka pasti masih membuta..
jadi saya memanjakan kaki saya dengan menyapu losyen.. [setahun sekali pun susah aku nak wat menda ni..]
minum nescafe..online, tp dah tak de selera..s, lebih kurang kul 9 cam gitu br cik tihin dtg bilik saya..
then berkumpul kat tmpt biasa, suma masing2 muka seposen esp SAYA!! haha

time epul g ambik keta, dia ckp just ada kancil je..
kancil pun ok lah..
tapi bila sampai..huhu - menurut epul, ini lah keta paling cantik ada kat situ..
aeman, awal2 lagi dah 'bermulut masinnnn!!' pasal radio..
yg cik tihin tergamam tgk tmpt nak bukak pintu hehe

then bila masuk dlm, km suma tergamam tgk lelangit keta tu..
hahahahahahahahahahaha
xpe la,,ada gak kan keta hahahaah

so, first skali,,g breakfast..
woh woh tak bleh blah
breakfast kat batu burok..
and makan nasi lemak kaler pink
saya dan epul mkn nasi lemak, zaher nasi kerabu..
tihin buleh pulak bw bekal...aeman tak mkn sbb dia sakit perut..huhu

seterusnya melepak di atas apa ntah org panggil..tp tinggi la
dkt A&W batu burok..
cantik..ha, tgk la gambar2 km smpi muak eh..

selepas itu, kami pun terarah semula ke jalan yg benar hahahaha
tujuan UTAMA kuar,
mereka hendak beli barang2 utk asas keusahawanan..
[tapi bukannya lama pun hehe]
i pulak, asyik menguap dan menguap...
lepas tu km meneruskan perjalanan..
adoi ya.. panas betul hari tu..
tuhan saja tahu betapa panas..
aircond lak kejap ok, kejap KO
last2 bukak la tingkap,
pastu, i rasa teringin sangat nak slurpee..
panas2 ni mcm best kan minum slurpee..
haha kuar lah kami ber4 mcm kanak2 keriangan masuk 7E..
bila masuk keta balik,,
rasa mcm swonok la, minum sama2 kwn2.
mcm memori daun pisang lak
cuma ni bezanya memori dlm keta yg lelangitnya freaking weird..
tak caya?? kalo terer, cr la..

lihat di sini, saya hepi dpt slurpee..
reaksi epul suma pura2..
zaher amat fokus dlm usaha mengambil gambar km ber5
cik tihin & aeman..erk.. erk.. [no further comment!!] [larik laju2 now!!!]

penumpang tempat duduk belakang yg paling dan amat berhemah!!! huahuahua

slurpee en zaher & en epul..

mode time ni : ngantuk mcm cilakak..and tudung kena angin taufan.. ini otw nak g masjid terapung..nak solat zohor.

zaher dgn tegasnya berkata, dia mmg terer ambik gambar sendiri hahaha kamu ambik gambar sape ni zaher??

lepas tu sesi bergambar di teruskan di dpn erk, im not sure nak panggil sungai or laut but dekat ngan tempat we all g kursus kanu ritu..
hm, jgn tny ye gmbr sape paling bnyk haha

cantik...scenery nya..

pastu, dgn penuh kepenatan selepas zohor, matahari lagik masih meninggi di tahap tertinggi..
km pun meneruskan niat/activity kami seterusnya.. nak wat aktiviti "panggil hujan" haha
cik tihin ckp dekat TER [terengganu equistrian resort] ada karok..
tp takde maa..
tp km mesti akan snap sana sini di kala cik tihin sibuk mencari jawapan pada persoalan km..


dah mmg konpom takde, kitaorg pun pulang semula ke bandar..tmpt biasa dorang pegi..tempat tu best..lagu lah, kalo kat penang, sumpah takde lagu taylor swift..sini ada woh..
huhu cuma itu lah, service mcm g......~~~
rasanya pic byk tak behave.. hehe and pemenang insan paling gembira utk aktiviti ini
sememangnya si amirul aeman ni.. hehehehe
tengok, kalo tak percaya,,

dia mmg hepi haha takpe, ksha tahu, ni one way aeman release tension :)

selepas tu, dah hmpr kul 4, belum lunch..
dan mengikut suara majoriti [ini aeman ckp!] km pun pegi secret recipe..
[eceh, padahal cik tihin ngan i pny hati menyanyi riang sbb bleh tgk adik hensem ari tu hehe]
owh, di sini cian saya tgk en epul..sungguh penat dia..

ini sedikit tribute utk epul

"epul, thanx sbb bawa kami suma jalan2 di kala hari panas ini!!
kamu mmg seorang driver yg tabah dan baik hati dan hensem!!
[ayat bodek ni!!] haha
ksha minta maap ye sbb ketuk kepala epul ngan spek mata hitam glemer ksha eh,, sengaja!! hihi"

ye, seterusnya sila tgk lagi gambar2 kami melantak tak igt dunia..

ini makanan aeman paling teringin..haha.. dan sbb ni jugak km dpt minuman free 4 cawan..

tidak-tidak.. ini bukan minuman free yg saya ckp di atas,, gila ke hapa, sape nak kasi free?? nyum nyum.. sebelah kiri cik tihin's and sebelahnya saya's

owh, ini mknn saya, ini smpi hr ni terasa lagi kesedapan meatball nya.. huhu

ini mknn cik tihin ngn zaher..thai pny mknn

ya, bersama saya dan en aeman, host rancangan minum tea cara kami..wakakaka

ini 3 dari 4 free drink tu..suma tea and coffe base..ha, aeman plg 'suka' yg paling kiri tu hahaha

ini penolong-pemakan [erk??] mknn saya..huhu tq aeman, kalo tak mmg tak hbs..

hm..feveret minuman dia..

km mmg gigih berusaha nak ambik gambar together-gether..

ini hasilnya and pergh.. ini bil paling mahal i penah bayar kat secret recipe [of course total suma!]

adik hensem??
nape ntah, dah kurang hensem pulak saya tgk dia this time..
rambut dia dah kurang kerinting..huahua

seterusnya plan km nak masuk Taman Tamadun Islam..
tapi mcm dah lambat, plus suma energy dah mcm nak pengsan..
so, skip terus ke Masjid Kristal..
this is my first time sampai..
mcm2 i dgr pasal kontroversi masjid ni..
tapi bila jejak kaki je kat sini..
rasa peace sgt, comfortable sgt2..cantik sangat2...

:warning-byk gambar nih yg cantik2:

ini mula2 sampai, masih panas..tgk gambar zaher yg kat tgh line bwh haha cantik kan kalo wat kad raya?? haha

pastu solat asar..tempatnya mmg besar dan bersih..but i thought 2 tingkat, rupa2nya setingkat jek..
but seriously, amat tenang dan semayang pun khusyuk.. [agak lama tak rasa cam gini!]
dan bila ujung doa, amat sebak,,huhu emo la pulak..
and i doakan each of them to be happy always..
of course la, happy mcm mn pun kita mesti kita ada masalah..
mereka, masing2 dgn masalah sendiri..
termasuk la juga I huhu [apa pulak aku merepek ni!!]
~~~~
selepas solat, km pun apa lagi, mesti la buat tour tmpt yg cantik ni..

owh, ini pic feveret saya..amat cantik.. iye, cik tihin, kamu yg amek gambar ni :) pandai!!!


cik tihin dgn penuh keayuan, [zaher ckp!]




3 gmbr di atas cantik! iye, zaher yg amek..



ini pun!! hihi cute!!

ye, ini patutnya cantik..[ye, saya amek!] tp sbb bateri dah nak hbs, saya risau aeman nak jatuh dlm laut, jd fokus saya terganggu..jadi ni salah aeman!!! kahkah

usaha yg gigih nak masukkan 5 muka penat!!

such a beautiful creation!! i'm impress!!

pastu solat maghrib..
alhamdulillah, sempat berjemaah..
lama gila tak solat jemaah..
ya allah, sesungguhnya mmg tenang duduk kat sini..

pas semayang, siap2 nak balik la..
dorang ni buleh pulak usha2 lampu bertukar kaler [i pun mcm kagum gak ler..]
epul lak nak g toilet..so, we all tunggu dia dlm keta smbil bersembang2..
aeman, ksha harap, ada jalan penyelesaian yg 'menguntungkan' kamu ok!!
semetimes, we have to be selfish,,, ok??
then we all aktiviti yg mcm bahaya tp tak la bahaya,,
epul ajar zaher bw keta manual..
mula tu km kat blkg ala-ala rela merisiko kan nyawa km la
haha [tak lah, lawak je, dia berlatih kat tmpt lapang yg cantik smpi i ada masa usha langit yg cantik haha]

then, cian lak kat si aeman, ari ni tak jumpa nasi lagi...
epul pun sama la..
g la dinner before pulang ke "tempat halaman-katilku" yg tercinta
singgah mamam kat mn ntah..
saya tak dinner sbb meatball time tu still rasa mcm ada kat tekak lagik haha..
walopun sup perut aeman mcm sedap giler..
saya pasrah..
very full...

so, balik nya,, i kena uruskan hal order strawbearu..
murni dtg bilik nak hntr duit..
i suh dia key in total dlm lappie i..
sambil sembang ngan dia dah boleh terlelap..
Apat call pun ntah apa i merepek ngan dia..
budak2 dari mana ntah kuar masuk bilik i..
tido la kejap smpi 12.30am..
then bangun mandi ngan online..
nak wat soklan statistic..
nadia ngah online..so bincang ngan dia via YM..
haha teknologi lah sangat km ni..

sampai soklan 5, i terpaksa surrender.. sampaikan panggil nadia pun dah dgn nm erna
hahahahaha
so, tido la sampi esoknya..haha

sekian,
terima kasih..

yang benar,
miss shasha

xoxo
tak penah aku rasa penat cam gini..
tapi best!!!!!!!!!!!!!!
hambik kau - total gambar berjaya di ambik = 219 keping
ha, epul, sape nak jawab ni??hihi

2 comments:

~nadia~ said...

mmg la tersangat penat bce entri nie...hehehe..panjang2...siap cite kite ym..^_^

.MISS_SHASHA. said...

haha, nadia.. kan jauh perjalanan..
ahhahaha penat ke?? huhu jgn la penat.. nnt takde dah peminat sha..huahuahua