Monday, January 18, 2010

...hari AHAD punya cerita...

salam...

semalam hari ahad.. ye, class mcm last week gak, Maritime English at 8am..mlm sebelum tu i tido kul 4am?? why? yes, study and ++ sbb i pg telan nescafe pekat 1 cawan hehe,, konon2 nak stay up utk study ler.. last2 dah hbs chapter 2, hv ti tido ler sbb ada class esoknya, smpi kul 5 kot baru lelap, guling2 atas katil......

so, hari ahad semalam mmg bz..kalo check dlm checklist i kat board i mmg pjg lebar, dari pagi smpi lah malam..so, first thing first birthday my girlfriend here, Nadia.. so have to plan surprise party kat dia..tepon kakak kek, carik hadiah..konon2 meeting ngan Fatin + Akmal lah haha ok, ni kronologi ari ahad january 17...

8am-9.30am

ha, jgn tanya nape smpi 9.30 jek haha seperti biasa boleh di katakan sumanya jalan terhoyong hayang pegi class kul 8 hari ahad..ahh, so sunday blues.i pun agak ngantuk ler tapi tak mcm mata Epul yg mcm amatlah seksa tahan ngantuk hihi we all ber4 agak lambat gerak around 745, tp sbb kitaorg naik van, smpi mcm awal gak ler,,,and hampeh gak pun, class kosong lagik hehe so, around 8.10am class pun mula..kat belakang dah ramai berzikir hehe sumanya mcm nak ckp, bila nak take 5 ni.. huhu then tiba2 area2 kul 9.30 cam gitu, berlaku lah sesuatu yang amat diharapkan oleh budak2 ini..i think this is not we expected either haha.. Bina Syarahan BLACKOUT wahahaha then class terpaksa ditangguhkan ke malam sbb rupa2nya ada kabel kat luar putus.. pas kuar i agak sibuk kutip duit sbb strawbearu dah nak close order utk group A.

din, smile.. korang tgk kat belakang Chop ngan Epa..tahan.. [beberapa minit sebelum 'kejadian']

beberapa saat selepas kejadian wakakaka

wajah terkejut? terpinga-pinga?? or mengatuk lagik??? haha

din berlakon..hehe epul ngan zaher mcm betul jek..

mereka memang suuukkkaa...

the birthday girl - Nadia

10.30am - 11.15am

i, tihin, nadia, akmal, tihin & fatin, berjalan pulang ke hostel nak singgah hall nak buang undi..zaher + epul dengan rajinnya pegi hntr esemen..tapi tihin mcm tak sehat, then we all tgk org mcm ramai jek, tapi nadia ngn fatin nak stop dulu.. so, i,tihin & akmal pulang dulu.. lgpun i ngan akmal nak kuar g bandar sbb i nak kena g post office.. ada masalah teknikal pulak hehe so, seperti yg dijanjikan we all jumpa Abu, classmate untuk ambik moto [ye, nak merempit ni!!] then tunggu zaim pulak sbb nak ambik helmet...

aduh, poster di mana2 saja..

pokok depan DSM pun kena..haha

**ini en.abu** dia ler kasi pinjam motor.. tima kacih en abu :)

11.15am-12pm

nadia call, katanya tak ramai pun sbb undi ikot fakulti, fakulti we all mmg tak ramai sangat... so, before kuar tu, singgah jap.. mmg tak ramai..sumanya muka mcm tak sabar nak mengundi hahah..

kaunter depan..

coursemate ku yg gumbira walopun masing langsung tak kenal sape yg tercalon haha

ngan ila..

ya, saya terlebey happy di sini..

woh woh,, ada kupon makan wei...

this is my course wakakaka.

selepas mengundi - 2.30pm
hehe ni first time i kuar g bandar naik moto..mula2 mcm gayat gak sbb tak penah naik ngan akmal.. pegi post office sbb nak ambik barang.adik ipar abg i pos time abg i g aussie,, i pun pelik gak sbb agak lmbt sampai..rupa2nya kotak tu terkoyak, so kena owner g tuntut..huhu kejap je..brg suma selamat cuma ubat2 tu hancur sket hehe..then g beli hadiah kat nadia..ntah lah maybe sebab si Nadia mcm kanak2 [larik!!!] eheheh i pun mcm ckp kat Akmal ngn Fatin, nak beli bebe [sebutan "Bearbear"].. masuk kedai gift tu, hati i terus jatuh cinta kat satu bear ni..akmal tunjuk bear lain pun i taknak..nak jugak yg ni even larik bajet sket la [sket jek!!]..then g makan kat Giant, konon2 nak makan nasi kandar ler, tapi huhuhu hampeh...kuahnya aduh la..ini la buat aku nak lari balik penang..

pe'rempit' hihi

pembonceng..

ready..yay!!syok..


3pm - 6.45pm

so, ini time kat bilik.. i kira2 total baju strawbearu, bungkus kan hadiah nadia..conform balik appointment nak ambik kek.. and satu benda lagi, I NGANTOK giler...tapi tak leh nak tido lak sbb Murni dtg nak ambik beskal, then i kasi pam angin suh g tgk ada angin ke tak,, last2 i skali pegi ngan dia.. around kul 530pm cam gitu, perut lapar balik..takde org lak dlm bilik,, mood ngantuk serta merta masuk badan..tarik towel, tapi last2 landing atas katil, terus bum..haha sampai ler 6.30 terjaga.. kakak kek msg suh g ambik kek...penat nya!!!!!


bebe sebelum kena bungkus..huhu bebe, kamu sungguh kiut..rasa cam nak cari lagi satu :)
tinggal ngn auntie nadia baik2 tau!! huhu

830pm - 1opm

ye,,class time.. hanya Allah jelah tahu betapa mengantuk tahap gaban i time class ni..naseb baik ler dia ajar prospek2 kerjaya pasni..cian mr mike..dah lah time tu, dok pikir ngan fatin , cane nak kasi kad bday kat din, zaher ngan epul ni..huhu si nadia tu mcm dah boleh agak2 we all nak cover something dr dia... huhuhu

epul wat karangan...
the last minute card..

tengah larik dari nadia

zaher 'cacat'..tak, dia terlalu lapar..

10.30pm - 12.30am

akhirnya the celebration begun..mula2 dorang g mencekik dulu..zaher tu, org dah pesan, tak payah makan pedas2..dah kena makan sambil 'nanges' hahahaha pastu we all g la celebrate kat tempat parking [ye la bak kata org tu, nak lari senang sket] haha hmm, tgk ler gambar2 kat bawah yg amat tak behave,, haha wah wah zaher, seronok ye kamu..nnt bday dia siap la....
silap tempah kek,,my bad.. sorry tihin, tak tahu u tak mkn cream cake

the happy face of bday girl

ha, dah kena dah,,

din, fatin & nadia

moment sebelum zaher [kanan sekali] mengotorkan muka i isk isk

jgn tiru aksi ni kat mn2 pun hahaha

padan muka haha

????? tak sedar bila gambar ni di ambik hehe

charlie's angel ler pok din hahah

tihin, jgn marah ksha ye hahahahahha

see my tudung?????

tak behave langsung kahkahkah.. korang mmg best xoxo

balik dekat2 kul 12.30 dah..pas transfer gambar kat dorang, apa lagi, kena mandi la..i ni dah la malas nak basuh rambut, kena gak shampoo..berminyak [kuang asam zaher!!!!!!] pastu telan ubat,,adoila ubat tu mmg berkesan gila %&$..i terus tido sampai ke pagi, berat gila mata nak bukak..

p/s - to Athirah Abd Sani, wherever you are.. HAPPY 24th BIRTHDAY.. you know i'll always concern on you,,love,miss you!! <3

xoxo
still sepet mata ni..
tahan ngantuk huhu

No comments: