Tuesday, November 3, 2009

saya rindu rumah ~~

salam...

i puasa lagi hari ni. i terlupa exactly bape hari i nak kena ganti puasa..either 5 or 6 days..takpe lah, puasa je 6 hari..[tapi hari ni baru hari ke2] hehe

my home skrg tgh renovate sbb nak tambah bilik since my brother nak kawen. cepat tul dorang wat sbb start less than a month before and my dad ckp insyaallah, bila i balik nnt 11hb, dah hampir siap. ruang tamu skrg wat bilik then ruang depan yg dulu letak keta tukar jadi ruang tamu. hm, ruang tamu jadi besar la sket and my mum tak habis2 nak besarkan dapur, so tercapai la hasrat dia :) .. and lastly, benda yang i rasa my mum + dad nak wat sejak i masuk sekolah menengah letak jubin kat lantai rumah. yang sedeynya jubin tu beli dah lama, dah renovate rumah 2,3 kali, tak juga bleh letak jubin, duit tak cukup, terpaksalah dahulukan yang lain dulu.. i pun tak sure dah bape kali tukar tikar getah, gosh, i kalo dgr my mum 'berhasrat' nak tukar tikar getah, i rasa semak perut, tuhan je lah yang tahu. wooh, penat tau tak kalo tukar tikar getah..BUT i love the smell of new tikar getah blahaha....


gambar ni pun i 'ambik' dr blog abg i yg nak kawen tu. menci aku, dah 2 kali dia balik aku tak balik :(

hari ni tiba-tiba rasa rindu sangat rumah..ye la rindu la kat Ain, tapi more to suasana rumah..kampung i..
i rindu bila i kena mandikan Ain,
i rindu bila dia minta suruh i ikat towel macam orang berkemban hahaha
rindu bila i kena jerit kat dia sebab time nak pakai pampers dia asyik wat perangai..
rindu nak berebut channel ngan adik2 i, rindu nak cakap kat dorang apalah yang syok sangat ngan Anime tu..
rindu juga nak dengar asyraf ngan fahmi marah i bila remote ada kat i, then dorang ckp "mesti buka channel rasmi dia, 712" huhu
rindu nak tengok Ain menari bila dia dengar iklan feveret dia
rindu nak tengok Ain ikut my dad semayang, tonggek2 rukuk & sujud, just cute :)
rindu nak rasa malas nak masak bila dah around 12pm sbb asyik mengadap tv, sedangkan my dad dah bebel suh masuk dapur hahahaha
rindu nak rasa belagak ngan abg2 + adik2 + sis + mum&dad sbb i punya resipi utk ikan bakar amat sedap [wahahahahhaha]
rindu kena hantar fahmi every ptg saturday balik ke sekolah dia kat jenun then bila otw balik singgah PENDANG makan, i love the smell, the place, seriously..huhuhu
i rindu bila kami suma ada time tengok game arsenal + apit or kadang2 Pet pun join, then kami buli Asyraf or Apat or kadang2 dorang buli i pegi goreng fries or nugget or recently i kenalkan dorang ngan ayam cheese huhu betul2 nukmat tengok game arsenal cam gitu..
rindu bilik asyraf yang semak nak mampos tu..
rindu 'tarian' asyraf..wahahaha
i rindu suma..i rindu bising kat rumah, i rindu kecoh2 bila orang datang..waaaaa,,


xoxo
again, i must have trouble to choose meal for berbuka..

1 comment:

NiSa said...

sikit hari lagi. sabar ye... :)