Wednesday, September 2, 2009

UMT akan pecah rekod 100 jam tanpa henti Tadarus Al-Quran ~ 09.09.09 until 12.09.09

salam..
baru pas perjumpaan untuk Tadarus Al-Quran UMT. hehe, jgn terkejut..lgpun since kat college lagi kalo bulan puasa mmg i 'rajin' nak involve tadarus. [tak tipu, i ada sijil nya! hehe] yelah, kalo nak harap baca sendirik, hm, kirim salam ler..
but this time punya tadarus, special sket sbb kitaorg nak pecah rekod Guiness Malaysia..kitaorg akan bertadarus di surau UMT 100jam non-stop. [of course ikut group]. wahahaha sungguh tak percaya i akan involve sampai macam ni skali..sejuk perut mak kalo dgr ni..
so, selain dari dapat sijil dr Guiness, dapat pahala [menurut ustaz tu, in bulan puasa, satu huruf kita baca pahala 70 kali ganda..alhamdulillah], improve skill bacaan, i pun bleh dapat kawan baru. sbb i ajak coursemate, dorang tak nak masuk,, [yelah i hidup kat UMT ni byk kenal budak2 Pengurusan Maritim je kan..] i punya group kena 'shift' kul 3pm, 1am ngan 3pm lagi sekali..
walaupun i dah byk kali involve, i still consider i masih baru. bukan terer pun baca quran, setakat tajwid mmg tahu tapi yang lain2 tu, biasa2 je. i pun bukannya totally 'alim'..terawih pun tak penuh..kadang2 terbabas jugak solat. i masih belajar..baru2 ni purchase buku cara2 nak sembahyang time shopping ngan abah,,budak jual tu pelik jek usha i..hehe dah besar tapi beli buku utk budak..act, i beli buku tu sbb nak check step & niat utk solat jamak, sbb bila balik dr tganu ni lama perjalanannya..and also nak check balik bacaan2 dlm sembahyang..
so, next week start!!
xoxo

9 comments:

kdee said...

waa..bagus la sha..nk join jugakk!!!huhuhu..

.shasha. said...

kdee,,hehe come lah!!

fakarul said...

Tadarus tu ok dah, cuma dapat sijil dari Guiness yang tak tahan tu.. makruh la sijil tu, shasha.

.shasha. said...

ler, abg muda ni,,makruh apa pulak??salah ke? :(

fakarul said...

Guinness Stout, haram. Sijil dia mesti makruh punya..

.shasha. said...

hehe wat lawak eh abg muda..

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

bagus...insyallah kalau buat dengan ikhlas...marilah bersama2 tingkatkan keimana dna ketakwaan kita..

.shasha. said...

ye, ikhlas..sebab nak sambung tradisi dr kpm hehe every bulan puasa mesti masuk tadarus!! yhanx abg zik!~

.shasha. said...

ye, ikhlas..sebab nak sambung tradisi dr kpm hehe every bulan puasa mesti masuk tadarus!! yhanx abg zik!~