Thursday, September 3, 2009

exam alert : accounting

salam..

hai..hari ni stay kat library lagik,,pas class etnik, i balik bilik ambik lappie then cycling [heh] to the library..i lupa bawa sweater or socks and now kaki i dah menggigil huhu..sejuksss..

so, the 'date' buka puasa tu berjalan dgn lancar sekali..we all bbuka kat restoran kat tepi pantai..thanx Olli, belanja kitaorg..sedap ikan tu..rupanya Anne kat UDM ambik degree in english, dia punya course 4 taun..huhu terer ler english dia..

hm,,walopun sejuk ni bleh bawa ke arah tido, i gagahkan jugak mata ni [infact waktu sahur tadi, dah telan nescafe banyak2] buka dan study account..ye, ye i kena belajar account lagik huhu ye, ye, i kena ckp i suka, tak leh cakap tak suka waaaaa..esok ada exam account!!!sapa yg kenal i, they know how suck am i when comes to number,,either belajar, nak ingat, really2 teruk!!!
since skolah rendah lagik,, mak sampai kena kurung i dalam bilik so i wat keja rumah math sampai habih huhu [im going to say this - i hate math!!!]..skolah menengah jangan cakap ler..suffer..huh. bila masuk college, i punya rezut business math - cukup2 makan jek. then rezut account no that bad, proud lah gak. QTB ngan MFR - survived but study tahap gila+cipan...
and now, bila kena belajar lagi,,i keluh dalam2..then no turning back.i belajar account kalah i belajar subject lain.sampai nak nanges bila kena 'ponteng' class account bila kena g kanu huhu at least, when lecturer ajar, i dah boleh tahu, itu apa, ini apa..tak delah blank pala otak hihi..so, guys doakan i esok. bloeh jawab soklan account tu dgn cemerlang. i nak score subject ni tau! tak main2 ni.. :)
so, i nak sambung wat trial balance, adjustment etc..tolong doakan i eh??
xoxo
now i really like the way i study!

6 comments:

Jon said...

nampaknya gen terer math aku tak turun kepada adik aku sorang ni. dan ya, memang aku mai bagi komen sebab nak berlagak dengan hang..bwahahahahaha

kdee said...

gud luck sha!maths best la..hehehe

.shasha. said...

abg jon.hang belagak eh...nak wat mcm mn, aku study bagai nak rak pun mmg tak leh nak skor!! :(

.shasha. said...

kdee - i wish i can like math just like u did..huhu

fakarul said...

Belajaq la shasha.. selagi hayat di kandung badan.. Biar putus tunang, jangan putus asa.

.shasha. said...

cane nak putus tunang kalo tak tunang lagik huhuhu