Friday, September 4, 2009

benda yang aku tak suka

salam..

aku tgh bengang sebab tadi exam account, aku tak dapat balance bila wat trial balance..yang lain alhamdulillah ok! tp aku bengang gak!! so, aku nak wat senarai benda yang aku tak suka, benci, meluat, menyampah, loya - in term of makanan, minuman, keadaan, orang, team, apa2lah..yang terlintas dlm pala otak aku sekarang.
korang mesti pelik bila aku senaraikan benda yang aku tak suka

1. lemang, ketupat dan seangkatan dgnnya [aku cuma makan pulut kuning or pulut yang makan ngan durian]
2. lagu raya [aku tau ni paling pelik,,tapi aku mmg tak suka..dlm lappie langsung tak de lagu raya,,hp apatah lagi!]
3. kuih raya [ya, pelik gak. aku cuma makan kuih raya yg makcik ila & tok cik ni wat]
4. theDevil - aku terpikir nak panggil depa theSetan,,elok tak??
5. kalo aku makan ais kacang, aku cuma makan ais ngan air gula + susu jek
6. oleh itu, aku tak minum laici kang [byk menda dlm air tu!]
7. mathematics, number dan seangkatan dgnnya.. [jgn byk tanya pasai apa aku tak suka!]
8. kalo aku mamam coklat, aku akan beli yang dairy milk, aku tak suka yang ada kacang or whatever..
9. aku tak suka nasi goreng yang letak ikan bilis..or dorang tumbuk ikan bilis masuk jadi perasa, or ada perencah yang ada ikan bilis..no,no,
10. aku pangkah spencer pratt ngan heidi montag,,nak termuntah aku baca pasal depa..
11. ha, aku pun tak suka the Jonas Brothers..dah la sora cam pompuan..then depa rasa depa rock??haha Jinbara lagi rock!!
12. orang yang tak reti bayar hutang..lagi aku rasa nak meletup kalo terus dissapear..sapa??tak pe lah, aku tak nak sebut..karang lain jadinya..
13. bila beratur kat ATM, some people, spent too much time or tergedik gedik nak ambik duit..aku boleh terima kalo 8min ke bawah jek..kalo lebih dr tu, mmg bleh wat aku mendidih..wei, nak ambik duit je pun, sbb tu lah ada ATM..gila..
14. orang yang suka bagi toilet kotor,,ni aku merujuk toilet hostel aku..makcik tu basuh, korang senang2 jek kotorkan balik..
15..yang ni aku pantang..bila kita panggil utk discussion depa turun tapi depa bercinta depan mata group members yg lain..aih..keja tak wat..mmg nak kena!

maybe ada lagi tapi aku tak ingat,,nnt kalo aku igt, aku tambah lagik..biasalah bila tengah bengang ni, benda tak elok je dlm minda..korang nak ckp aku cerewet?ngada2?cakap la..at least aku cuba utk tak susahkan org..kalo aku tak makan coklat yg ada kacang, aku beli sendirik coklat dairy milk, kalo aku tak minum laici kang, aku minum air masak. even aku tak suka lemang or ketupat, aku tolong gak tok aku wat..kalo aku tak suka nasi goreng yang ada ikan bilis,,aku makan la roti or benda lain utk breakfast,,ais kacang??aku akan explain dengan loud& clear kat orang yang dtg ambik order..theSetan??aku mmg sejak azali nyampah ngan depa..sama gak cam depa nyampah kat kami!kan?kan?fair enough..

cuma..lagu raya jek, tato nak wat mcm mana, nak lari pun, nak g mana, tpaksalah dengar or cucuk earphone kat telinga then buka lagi miley kuat2 hehe
dah lah ckp pasal yang aku tak suka..korang ada benda yang pelik2 korang tak suka???bleh kongsi..bgtau la..mana tau ada yang lagi pelik+ngada2 dari aku
btw,,aku teringin sangat nak belajar photography..aku suka gambar hitam putih..cantik and cool..macam gambar ni,

ni aku ambik kat flickr..cantik..

tapi yang ni..

my own collection..cheewah heheh dulu waktu menganggur jap,,aku rajin sket ambik gambar2 kat kenduri kawen..konon2 mcm freelance ler wakakaka aku suka wat black and white and lagi best kalo gambar candid..comey..kan?kan?

oklah, aku nak tido..tido..aku penat!!!!

xoxo

5 comments:

kdee said...

sha,kelakar la ko xsuka lagu raya..hehehe..1st time aku jmpe..hehehe

.shasha. said...

hehe aku tau pelik sket heh tapi nak wat cane, tu lah kebenarannya haha

fakarul said...

Ngko ni kan shasha, elok kawin ngan orang siam je.. tak makan kuih raya, takyah dengar lagu raya.. nasi goreng pun diorang tak taruk ikan bilis, diorang taruk budu je. Apapun, mung la insang yang selayoknye masuk carta Max-Xlist.

.shasha. said...

apa benda carta max-xlist tu??merapu..abg muda, saya berlaku jujur..nak bgtau kwn2 je apa benda saya tak suka..eh,,budu pun saya tak suka..hahahah

fakarul said...

Kalo mung tok suke makang budu, mung mesti suke makang ikang belukang dalang pinggang. (tergeliat lidah aku aih..)Apa pung, Selamat hari Rayeee...