Saturday, July 18, 2009

SURVIVAL LAUT 3 HARI 2 MALAM

salam y'all

suma pelajar baru kat UMT kena gi pulau bidong [pusat penyelidikan UMT] for survival laut 3 hari 2 malam..and last wednesday i punya class ngan budak2 techno marin punya turn..before pegi suma org yg dah pegi bgtahu mmg best sangat!!


hari pertama and kedua i tak banyak ambik gambar sbb suma aktiviti libatkan air..mula2 pegi tu jangan cakap ler, naik bot tu mabuk nya ya allah..rasa mcm jauh sgt huhu tapi tak muntah pun ler.. and bila sampai jek kat pulau tu pas briefing, dgn tak pasang khemah ny lagi FC suh masuk dlm air, seronok mmg seronok tp we all tak tahu lagi apa yg dok tunggu kat tgh sket..FC ajar berenang tp pki life jacket lg lah..boleh ler gak even habih suma org i tarik hihi..tak kira dah laki ke pompuan ke [malu lak bila pikir] huhu sedar2 kaki dah tak leh jejak tanah dah uuu..dalam gak ler, then bila kena naik bot tu, boleh pulak utk water confidence dorang suh terjun balik waaaaa..and utk group i, konpom ler i yg paling last terjun huahua terkenal seketika haha ngeri gak ler, rasa cam nak mati pun ada..

and second day we all buat 4 aktiviti, berkayak, hiking [can you all believe this, masuk kali ni dlm masa 2 bulan dah 2 kali i hiking huahua bangganya!!], mancing and snorkling..huhu antara suma ni i paling fall in love ngan kayak and i paling menci snorkling..waaaaa i hate snorkling, i think i fobia ngn snorkling tau!!!huhu menci tul..

and malam kedua we all buat bbq ikan2 yg we all mancing..tak banyak sgt then FC g mancing tambah..hm, start malam tu ler i start snap byk pic..


and ila bukan main lagi naik buaian 'bola' tu,,ngee seram aku tgk

group i kat sini group jerung..happening gila lah we all punya cheer song [malu gak ler bila pikir balik huhu] and bendera group dah hilang 2 kali dalam masa sehari isk isk sbb tu lah si Din ni jaga betul ngan we all punya bendera last day kat pulau..




and ada pertandingan berkayak before balik..even i love kanu, i can't handle panic hehe





gudbye bidong, we all budak marin maybe ada chance pegi lagi kot tp tak sura lah bila..walaupun sakit tangan and banyak terminum air masin huhu, we all love bidong..

xoxo

4 comments:

fakarul said...

macamanala rasanya bila orang tua (orang yang dah bekerja) bersosial ngan budak2?.. Seronok tak shasha elite?

anak_singa said...

cm best je sha..huhu..nk amik course 2 gak la...he2...advanture..best2...

.shasha. said...

[fakarul] : eh, abg muda saya jumpa budak sorang sejibik muka mcm abg muda huahua ramai gak yang tua lah, bukan saya sorang..huhu

.shasha. said...

[anak_singa]- hehe mmg best pon..meh la join sekaki hihi