Thursday, July 30, 2009

luahan perasaan

Jos cakap blog ni utk wat luahan perasaan a.k.a diary. I selalu tempelak dia balik, mana ada, means bukannya I nak citer yang bukan2, cintan-cintun, frust tonggeng2..i citer yang perlu jek..but today I think I nak “luaskan” sket sbb I rasa nak wat sedikit luahan perasaam huhu [ye lah Jos, u betul lah]

Luahan perasaan 1

I never have a long-term serious relationship after erm,, I guess 12 years old haha don’t laugh and don’t cakap yang I gatal hahaha sebab that’s so sweet. After that, I tak pernah serius couple dengan sesape pun sampai sekarang. Crush? Banyak but for serious – NO. Sometimes I selalu fikir, why I tak boleh nak involve in a serious relationship? [it’s not like I don’t have anybody approach me]. I think last time I try, it just stand only for 2 days, gosh horrible, kan? So, sekarang even I dah 23 and itu dah boleh kata tua, I still tak rasa apa2 lagi, still tak rasa nak gila cari pakwe or whatever. Why? Am I tak normal?? Huhu.. And kalau I suka pun I can say that I’m sure jap je perasaan tu.. Sigh… [ckp pada diri sendiri sambil tampar pipi – “Sha, get back on your track now!!!]

Luahan perasaan 2

Last week when Mr Kasypi yang ajar Multimodal Transport say something that sound so so good, make me and i believe all my course mate relief too hehe

He said - "When we talking about transportation, not everybody know how much important this field is. Public may said that your course not much important as science courses but they also didn't know that the business cannot be run without transportation system."

Haha betol2 Mr Kasypi,,ni wat saya suka ni hehe I know my major is not transportation, my major is maritime, but learning about transportation is one of the basic for our course. Kalau nak ikut cakap orang waktu i 'sampaikan' berita i akan ambik Maritime Management, macam2 feedback. But i know, most of them shock why i from Business Computing pegi ambik Maritime. Honestly, this is my 7th pick. I pun 50-50 kan bila i dapat tahu result ni. My brother keep telling me, it's ok if you go for any course and just make sure that you have a degree after 3 years, jangan dengar cakap orang lain!! hehe and today i could thanx him and my parents who really give me support to come here. i love my course right now, fall in love with it and to the hell for people that think my course is ridicilous for me haha seriously, i am changing right now haha

Luahan perasaan 3

And hari tu i ngan roommate, Nurul pegi tempah bicycle and suddenly some guy come tanya i, "Boleh photostat kat sini?" i angguk and look at him. Ler, Jeff [coursemate] ke, haha dia ingat i tak perasan dia sbb i pakai spectacles [ye lah malam2 lens dah kering]. Jeff is like my adik je, baru 20, Sarawakian. He is Iban and Christian. Dia bgtahu i dia baru beli laptop and dia nak ambik lagu dari i. So, dia suh I tunggu kat bawah sambil dia nak g ambik laptop dia. Bila dia datang semula, i pun transfer lagu kat dia. waktu tgh tunggu tu dia ada cakap yang something betul2 tarik perhatian i. [dia ni mmg banyak mulut haha],,act i tgh usik dia pasal relationship..
Jeff - "Aku tak suka perempuan pakai tudung ni."
I - "Ye lah, Jeff kan bukan Islam"
Jeff - "Bukan sbb itu, kalau yang tak pakai tudung aku ok. Yelah buat apa nak sembunyi2?"
I dgn Nurul gelak. Yelah, tak tahu nak cakap apa yang sepatutnya..[panas gak sbnrnya haha]
I - "Jeff tak paham.. Susah ler Jeff,, Jeff tak paham"
Dia pun tak banyak tanya..we all ubah topic. So, kawan2 apa y'all rasa i sepatutnya cakap?? I fikir even I explain hukum perempuan Islam kena pakai tudung pun, bukannya dia faham. I know I should explain to him but I can't, lagipun baru je kenal dia. Dia budak baik, ok, rajin, selalu bertanya. Buat keja ngan dia pun senang. Hehe my course studentnya hampir 110++, nak kenal semua mmg tak dapat ler, muka pun bukannya cam pun..nama jauh sekali..pas pegi bidong tu, ada improve sket ler, tu pun susah nak ingat nama.

xoxo
[miss kedah and penang so so much!]

No comments: