Friday, July 31, 2009

Kenegaraan Malaysia bab 3 : Syukur : Exam Kanu esok

salam..

last thursday, we watched 1957:Hati Malaya..ye, lambat lagi independant day tapi i kan student skrg and i kena ambik kenegaraan malaysia lagik, and we all nak masuk bab 3:penentangan terhadap penjajah so, our lec ckp dlm muvi ni suma ada..i pun excited gak nak tgk sbb i penah baca review pasal film ni, katanya mmg sedih..so, walaupun batuk belum lega, badan masih sakit, demam nak dtg, i pakai sweater 'cantik' yg my bro beli kat aussie tu sambil usung payung pegi audi..sejuknya jangan ckp ler,,rasa macam nak pakai glove sekali..yang si akmal ngan nurul usung kopok banyak2..alahai, tahulah kat tganu takde wayang, kemaruk nak tgk wayang agaknya hahah..well the movie is very very well, nice and yes, mmg sedih..sigh, i malas lak nak review but i did cry sket..yelah, i rakyat malaysia, even i tak ler patriotik, tapi org tak de perasaan jek tak reti nak sedih kot..

and hari ni, syukur alhamdulillah, dalam ketidaklaratan hehe i nak bangun pegi ke pantai belakang hostel, ttp sbb dah janji ngan akmal, i pegi gak and macam i ckp tadi syukur, Allah dah makbulkan permintaan i, tunjukkan sesuatu yang akan buat i tenang kembali..hehe takpe lah, i malas nak ulas dgn lebih lanjut, biarlah rahsia gee so, pantainya ttp cantik, view nya, orang2nya haha and of course kena ambik gambar walaupun muka dah itam kan huhu


and ini i ada dapat gambar bila i dah pass utk kursus kanu huhu

tak nampak sangat burn nya waktu ni..2,3 hari pastu sampai i pun takut nak pakai garnier lagi..stop terus, bedak pun tak pakai, sabar jek banyak2 muka dah teruk sangat..and tomorrow ada exam kanu haha exam eh? lawak lak..sigh..hopefully ok lah
**i dah leh transfer kanu[yay!] and public speaking and i akan add TITAS & etnik..penat tul nak uruskan benda nih..
xoxo
[mata penat and tangan kanan masih terseliuh huhu]

2 comments:

NiSa said...

sha... mmg sesuai la furtehr kat terengganu tu. such a nice n suite place for u. sha kan suka pantai... n aktiviti pantai mmg suit ngan sha. wish u best of luck on ur exam...

fakarul said...

Sapa sebelah Shasha tu? Macam sesuai kerja kat Call Centre je (SSCC). Suruh dia apply kat Millennium Agency.