Sunday, July 19, 2009

artis hutang ptptn and celebrity shoes from twitpic

salam,,

i maybe lambat tahu tapi isk isk ini lah menambah aku kesal ngan si faizal tahir ni..lagu best, sora sedap, rupa pun ada tapi mmg ler, kalo bab nak malukan diri sendiri pandai ler..before i masuk umt, i ada baca pihak ptptn mmg nak wat sekatan kat peminjam 'tegar' ptptn makna kata yang tak reti2 bayar hutang ni..ye lah walopun i mmg pangkah ngan cara ptptn wat utk student bayar balik, tapi dah nak wat cam mana, sources lain limited sgt, macam MARA dah bekukan pinjaman esp utk ipta [huhu why? why?]..buat malu jek si faizal ni bukan ke dia banyak menang duit nak bayar atleat rm100 sebulan pun tak larat ke bang oii?? lagi aku meluat bila baca kat murai.com, si faizal ni akhirnya dibenarkan gak pegi ke Jakarta [itulah, ada hak2 istimewa ler katakan,,nyampah aku - padahal tak menang pun..huahua] dan cuba baca apa yang dia ckp - "Alhamdulillah…. Pada saat ini perasaan saya sangat bercampur baur, gembira tetapi dalam waktu yang sama saya berasa cukup terharu. Hanya kerana Malaysia, saya terpaksa melalui semua kepayahan ini. Harapan saya perkara ini akan diingati." pala otak dia..wtf???malas aku nak komen hal ni banyak2 tapi lu pikir la sendiri, orang lain banyak lagi nak wat pinjaman ni oii..[ee, malu betul aku kalo jadi dia!!]

aku tak lah aktif sgt twitter tp suka tgk2 gambar jek..baru2 ni usha2 gambar kasut dorang hehe [sambil tunggu download citer nur kasih ler ni hehe]
1. old fashion Converse-clad feet from Lauren Conrad

2. a very cute shoes - taylor swift !lol!

3. john mayer punya kasut

2 comments:

SiMpLe gIrL MiZa said...

aha.. emo nmpak? tp btol gak 2.. wat malu jek kan.. ish3.. faizal2..
ehehe.. act, pasal mara 2 mmg ipta xsupport coz ipta under krajaan.. da lame rasenye.. mara juz support ipts yg bdaftar dgn mara jek.. ihi.. saje juz bg info..

amacam.. bes ke study?

.shasha. said...

hai miza..study ok..dah jumpa yazid dah :) dia ambik teknologi maritim, lain sket ngan sha. btw, mara act tak bekukan utk suma ipt..ada kawan sha kat sini dulu study kat uniten guna mara then bleh continue bila masuk sambung degree kat umt..hm,,pape lah, nak wat cam mana, ptptn jek yg leh kan..