Thursday, June 4, 2009

shock lose..al-fatihah

assalamualaikum..

first of all,, i nak wish a very happy birthday to my 2 org abang..kebetulan bday dorang berdua jatuh tarikh yg sama june 2nd..i wish to both of you semoga di panjangkan umur dan dimurahkan rezeki dan tabah mengharungi segalan cabaran dalam hidup..Abg Li, 30 and Abg Jon, 28.. love, love u guys always..xoxo

and next berita yg i nak sampaikan, a very heartbroken news. My great granpa and my mum's cousin passed away Monday morning due to the accident..very bad acciennt..its on tv and paper (click utk link)..i on the way nak balik penang sbb i masuk keja 1.30pm..near to 11.30am i dah sampai butterworth and my mum call maklumkan tok nek meninggal..i thought only him passed away and then my mak ngah told when i travel back to kedah, both of them passed away..oh god, i'm speechless..my great grandpa, Abdul bin Kassim, 90 famously known as Tok Nek Bedon and my mum's cousin Mohd Fikri [Along] , 23 [yes, he just my age] meninggal di tempat kejadian juga. Tok Nek Bedon and Along dlm perjalanan utk ambil ubat Tok Nek Sarah [wife Tok Nek Bedon] and diaorg langgar dgn treler. Malam tu, we all tgk berita tv9, lagi menyayat hati sbb tgk kereta myVi mmg remuk teruk.. kami mmg redha dgn kejadian ini..yg paling sedih wife Along baru lahirkan baby seminggu. Nama pun belum register lagi.. and Tok Nek Sarah dah tak berapa sihat ang macam dah tak igt sangat but she just remember Tok Nek Bedon keep calling Tok Wan..mmg sedih..Hari Sabtu [30/5] last i jumpa Tok Nek Bedon before pergi kenduri sedara. I cuma tengok dia dari jauh sambil dukung Ain Sofia, dia kalut2 balik dari kenduri..my dad did talked with him, tapi langsung tak ada apa2 yg pelik [according to dad]..i still terkejut and everytime i tgk myVi putih, i feel so so 'sayu'..

please, sedekahkan al-fatihah to both of them and semoga mereka di tempatkan di kalangan org beriman.. -al-fatihah-

xoxo
{**thanx utk "correction" huhu}

2 comments:

Jon said...

Along tu sepupu mak la, niece tu kan anak menakan. cousin daaaa

.shasha. said...

ye lah..aku pening,ramai sgt huu tq