Saturday, January 3, 2009

a happy-new-year-gayat-thing heee

Happy New Year y'all...lama tak update blog..lama jugak tak online..tak berapa sihat few weeks ago, and then beberapa hari before new year agak busy..bila bukak lappie nak taip, dah macam malas..tapi kali ni rajin-rajinkan gak diri ni hehe well, i work on this saturday and im going back [again!] to Kedah this evening sebab next Monday I keja malam..

Hm, talking about New Year, mana y'all celebrate?? Kalau sebelum ni I memang tak pernah pergi celebrate kat mana2 pun heh sebab bila New Year mesti kat umah, nak mampos anak dara kuar malam2?? haha so, duduk belakang rumah tengok bunga api dari Alor Star je lah heee i miss that!! tapi this year, sbb i kat penang, bukannya plan nak celebrate pun...kalau ikut nak celebrate tu kat penang dorang buat kat padang kota and queensbay..we all tak pegi pun..sbb suma housemate mmg plan nak pegi Pesta Penang, 31st dah hari last and kitaorg mmg tunggu gaji masuk je, and mmg 31st suma dapat gaji, on je lah..tak lah jam sangat nak gi pesta tapi manusia kat sana, masyaallah..ramai bebenar..

well, bercakap pasal pesta, as i know, i mmg lah gayat so i kind of swear to myself tak nak naik apa2 game bodoh yang buat i jerit melalak macam nak mati. i ajak dorang naik keta api budak2 pastu dorang gelak kuat2 huhuhu then naik car yang kena langgar2 tu..bukan i yang bawa [of course lah!!!] fiza beria tu bawa..then fiza bukan main ajak kitaorg naik benda hape ntah..dia cakap tak pe, slow je nih..k.miza pulak terus je ha, jom lah..i pun ikut je naik..hm..tak payah lah cakap, i duduk sebelah one kid ni macam umur 9-10 tahun macam tu..i jerit dari start sampai habis...puas hati..gila, slow hotak dia..sampai nak tercabut tudung mmg ler gila..hahahaha budak2 tu gelakkan kitaorg 4 org sbb we all je yang jerit hahahah bila turun suma dah macam parkinson hehe we all stay sampai lepas midnight, punya ramai orang usung tikar..shopping2 jap..balik rumah, [dekat je rumah we all] hee so, kind of menarik gak lah..nasib baik i cuti esoknya, kalo keja mampus lah...

so, happy new year again,,apa azam??ntah lah kalau nak cakap azam mmg banyak tapi nak dapat ke tak macam tak buat je nanti hehe i nak lose some weight, kurangkan makan nasi, nak saving banyak2, jadi anak yang baik hehe be a better person and maybe dah tiba masanya i buka hati i kan??to someone hehe dalam erti kata lain erk, nak cari bf hahahaha lawak je...

so, i wish all the best to all of you..have a great weekend

xoxo

1 comment:

anne said...

Happy new year Shasha...how's life? macam gembira je..ok la tu!;-)

Ada lagi rupanya Pesta Pulau Pinang ni...teringat zaman dolu2...kira happening gila la kalau parents bawak pi Pesta..all the way from Aloq Setaq pi Pesta...heheh.