Monday, October 27, 2008

Batuk teruk and balik kampung

Good day to y’all

Last week, batuk I teruk. Bila nak start update blog, mmg tak ada mood langsung. Sabtu I MC [selain jeles my brother balik, I memang dah tak boleh tahan batuk I. hihi]. Al pun cakap macam nak terkeluar anak tekak dah, penyudahnya, En Muda kat sebelah pun dah terjangkit, all girls kat line I pun terbatuk-batuk..hihi pembawa virus.. So, I pun decide nak ambik ubat lah, nak ckp ngan customer pun sampai merah muka tahan batuk… cian kan?? Haha

Kebetulan Kak Riza bawa keta dtg keja [we all mmg akan berpoya-poya kalo Kak Riza bawa keta hee] lagipun mmg dah lama Kak Riza nak bawa kitaorg gi makan makanana favorite dia kat Bukit Broom [I’m sori kalo tersalah eja eh?]. So malam tu after Isyak I, Kak Rieza, Kira, Ren & Wani gi lah that place.. Place nya macam medan makan biasa tapi obviously mmg lah meriah even hujan lebat ++ my batuk time tu level dah teruk.. Nama makanan tu “chelor-chelor” [org utara tahu lah macam mana nak pronounce haha]. Macam steamboat, tapi makanan nya yong tau fu punya..


Quite simple but simply delicious.. Seriously, sape datang melawat Penang, should stop here for dinner :) Look at us, how we are so so happy.



So, malam tu lepas habais makan, Kak Riza hantar dorang yg lain balik rumah dorang and Kak Riza & I teruskan perjalanan kitaorg. Tapi before balik, singgah kat Nasi Beratur, parents Kak Riza pesan. Ya allah, mmg ler Nasi Beratur, dah nak beli nya pun kena beratur macam nak naik bus gi Butterworth dari Alor Star bila petang Ahad. Panjang nya, tak payah nak cakap. Dah ler hujan lebat, payung pulak kongsi, tempias lagi.. Dengan dua-dua orang pakai baju kurung hahaha lawak tul, tapi ‘experience’ lah. Bukan selalu nak beratur macam tu bila nak beli nasi kandar hihihi Pastu Kak Riza drop I kat rumah maksu kat Permatang Pauh, near 12am gak sampai, hujan lebat tak berenti langsung. My brother dari KL sampai lebih kurang kul 6am, ambik I, hantar kawan dia kat jeti then Kuala Kedah..lebih kurang 8am sampai kampung halamanku huhu for y’all information, Kedah kan banjir..we all punya kampung ler salah satu tempat yang banjir..kena lah redah air before sampai rumah..sedey tul..tak sempat nak snap gambar banjir..tak de masa dah..asyik pikir kasut yang dah kembang, jaga-jaga kain takut kena air..pastu kuar 2 hari berturut-turut pun kena gak redah air.. Pegi ambik ubat kat Poliklinik Mutiara [kat dpn SM Syed Omar tu], geram tul tgk customer service dia [yg jaga kaunter tu…] sombong tul, dari dulu-dulu lagi..tanya org muka tak manis langsung… Everytime I pegi, kena buka record book baru..pastu nak follow up ubat tergedik-gedik tak tahu,,sigh padahal I datang klinik tu since I budak lagi...tapi why I pegi situ even banyak lagi klinik??? sebab situ doctor nya bagus-bagus..ubat mmg serasi ngan badan I...Cuma tu lah, kena improve sket customer service..bukan ngan I saja, I perhatikan semua customer pun dorang macam tu..geramnya!!!!!!!!!!!

Last but not least, mesti kena tempek gambar my little girl kat sini..



Swonok dia bila we all balik…bleh jenjalan tetiap hari..i love tgk dia in baju pink pic first..tomey kan????

Tomorrow bertolak gi KL..harap sangat sempat sampai PICC before kul 4.. gila tul…tu lah, sape suh postponed lagi..suma plan tak menjadi… huh

*To all my KPMSI’s friends yang akan berkonvo rabu ni..selamat berkonvo ye!!!! Tak sabar nak jumpa korang xoxo

No comments: