Sunday, August 24, 2008

One thing I learned....


Assalamualaikum...

Dah lebih sebulan I mula keja..life kat Penang okay lah sebab tak jauh sangat dari Kedah..harga barang I boleh tahan lagi :) kawan-kawan pun alhamdulillah ok..senior tempat keja pun ok..sekarang I kat Kedah sampai Selasa..hehe syok jugak tapi berdebar sebab ada interview SPA Selasa pagi..hopefully suma ok lah..jangan jadi macam last year punya interview sudah hihi biasalah waktu tu kan tak de pengalaman lagi..

Bercakap pasal pengalaman ni..hari Jumaat ritu ade lah sket 'accident' [bukan accident keta, accident hati&perasaan] tapi tak teruk sangat cuma I ter'emo' sket..kesian lak Kira,Ro&Wani, time makan I tak bercakap pape pun..act tengah tahan air mata jatuh..hmm,,tapi bila masuk toile si Laili pulak termuntah-muntah, tak jadi nak nanges pulak hihi

Bila terfikir perasaan nak nanges tu, baru I sedar besar betul impak dua orang "kawan baik" and the gang tinggalkan untuk I..I ingat I dah cukup kuat untuk lupakan semua tu, infact I ingat I dah boleh get rid of them forever..part get rid tu maybe dah hampir berjaya..tapi trauma di ignore begitu saja oleh kawan yang kita baik [I not inform as a "BFF" but we are friends more than 8 years] maybe I tak boleh lupa sampai bila-bila..sampaikan bila ada orang tak reply sms, I dah mula gelabah, why?what's wrong?what I did wrong?................................

My brother pernah cakap, bila makin besar, makin tempuh alam dewasa, makin kita kenal orang, makin ramai orang kejam kita jumpa..kejam tahap cipan pun ada..tapi y'all, masalah yang boleh I trauma sebab I sampai sekarang pun tak tahu why diaorg buat I macam ni...I tak tahu nak klasifikasi ini kategori orang kejam tahap cipan@gaban or whatever but kalau diaorg baca blog I ni,,,I nak diaorg tahu, I memang tak tenang everytime I fikir hal ni..kalau diaorg nak I suffer, memang diaorg berjaya...TAPI.....

Lina bgtahu I, K.sha buat bodoh je sebab orang yang buat benda ni memang bodoh...tapi tak akan ada orang dalam dunia ni faham apa I rasa,,I tak boleh senang-senang tak fikir hal ni, sebab I ni jenis orang yang ada perasaan..I jenis yang sensitif, concern bila ada kawan cari kita bila susah, I sedapkan hati dia walaupun terang-terang salah dia,,

"because of them, I letting them hurting me...
because of them,I'm scared to be good to my friends...
because of them, I'm scared if I being too good to my friends...
because of them, I'm scared to be friends with strangers....
because of them, I left everything...every memories that hurt me...
because of them, I would never ever trust anybody...
and because of that... I would never forgive them........for the rest of my life..."

and everybody out there, pray for me..doakan I boleh lupakan semua benda ni...doakan I akan bahagia dengan hidup I, doakan I akan jumpa another "Lina"__susah&senang sama.sama

p.e.a.c.e
xoxo Miss Shasha

2 comments:

kdee said...

nape ni sha?

.shasha. said...

k.dee, thanx for concern..i probably should never bring this back..and maybe tak perlu reveal nama..trauma masih ada, tapi better sket!! xoxo