Saturday, July 12, 2008

Now, I have reason to smile...


58th floor from komtar,,,yayaya i nak termuntah tgk bawah so, i just snap mn2 pic.



Y’all…I dapat job tu!!!!!

Lepas interview 10hb (interview di postponed sehari), I terus balik rumah. Pening tul naik feri..

Sampai lebih kurang kul 4.30pm. My dad suruh balik ngan my bro, and that’s mean memang lambat. I lapar sebab dari Penang, langsung tak makan pape, I melantak nasi MarryBrown. Then pegi ambik my sis, pegi sana sini, pegi balik office my bro (penat giler!!) baru balik rumah. Sungguh happy sebab dpt jumpa little girl!.

Ok, pasal interview, alhamdulillah, I tak gelabah, kelam-kabut hari tu. First session is public speaking (terus ingat Miss Ida, my public speaking lec). Oh, god, nasib baik I tak berdebar teruk tapi melalut sket. Bila nak masuk session second, kakak tu bagitahu, sape yang dia tak sebut nama cuba lagi! OMG, mampus lah I. Alhamdulillah, nama I in the short listed. Session ke3, jawab soalan macam budak skolah.

And this morning, dorang call I and told me the good news. Next Sunday I kena gi Taiping untuk training 3 weeks. Accept this job meaning I have to left little girl. It must the very hard thing for me to let go. Yeah, maybe 2,3 hari I nanges lah hahaha no worry, and pray for me for my brand new life!

Credit to:
My family
Kak Lin for the map, hihi
Lina & friends
Maksu+Pakcik
Luvly blogger – k.anne
Trah & Zam
Farhan~~
And everybody who always support me



Love,
xoxo

4 comments:

Elylinn said...

Congrates dear, keje elok2 occay, takyah la nangis2, nanti dehydrated pulak (^-^), all the best!!

.shasha. said...

kak lin!!!!
thanx! hopefully sha leh survive lah nanti (mesti bole!!) hihi nanges tu dah biasa kuikui so, tomorow sha akan btolak ngan abah ngan mak g taiping :) doakan sha selalu ok!

anne said...

sha....well done! congrats.

thanks for the credit, cuma apa sangat la kak anne dah buat?? setakat sepatah dua kata semangat and doa utk U....

anyway, i hope this will be a great start to yr career. Jaga diri,k.

xoxo

.shasha. said...

thanx k.anne. post k.anne selalu je inspire me... (ni dlm lab training nih..trainer lambat tul start!) hihi
btw tq again
xoxo