Tuesday, July 8, 2008

Left for a day!

I'm going to Penang today,,, I ada interview 9hb, but as usual my protective family nak hantar I hari ni nak tengok placenya. Takut I kena tipu, hihi Mulanya plan nak gi naik bus, stay rumah maksu kat Permatang Pauh, so I just pegi dengan dia. Tiba-tiba my dad suh my 1st bro siasat betul ke ada tempat yang I nak pegi. Bersungguh-sungguh I cakap, ada lah tempat tu, Kak Lin siap hantar map lagi dari Australia haha but still, dia nak gi hantar. So, my bro and my sis ambik half day today, lebih kurang kul 12 jap g kitaorg bertolak lah..

My dad selalu macam tu, dulu time I nak gi study kat Perak, dia ngan my mum panjat pejabat MARA kat Alor Star tu nak conformkan pasal yuran (my college yuran tak mahal, MARA support!) sampai pegawai MARA tu cakap, makcik, anak yang nak gi belajar!hehe I know dorang cuma nak berhati-hati... Macam sekarang pulak, I boleh dikatakan half year stay kat rumah.
Time keja cikgu pun ulang-alik daru rumah, my dad hantar+ jemput. Itu lah, bila I nanges bgtau kat zam, dia suh ambik lesen, baru leh independent! (I am suxx bab2 independent) That's why my family kalo nak 'let go' of me to somewhere, macam tak nak bagi I pegi je... Bila dah pegi, I kena ambik 2,3 hari untuk menangis... I know mesti ada cakap I ni manja or whatever, but that's me, kadang emo terlebey,nanges bila missing home. I can't change that...

So, y'all wish me luck OK! Ini I try for the first time keja outside kedah...hihi
Daa~~~
xoxo

1 comment:

anne said...

hi shasha...hope the interview went well.