Monday, May 26, 2008

SEASON OF ‘KENDURI KAHWIN’ ; TAHNIAH: Stacy & David Cook


Assalamualaikum…

Hai suma! Lama betul tak update kan?? Jarang online lately, banyak keja…and kalo siang mmg sumpah tak leh nak online sebab ada Ain Sofia =D


Btw, ari ni dah termakbul hasrat I nak jumpa my best friend, Athirah. I ngan my great cousin, and of course the little girl, pegi rumah dia sebab kakak sulung dia kahwin. I dah tak igt bila last time kitaorg hang out, rasanya dah lama sangat. Jumpa tu adalah time my bro kahwin tahun 2006. Lama jugak ler tu. So, allhamdulillah akhirnya jumpa dia jugak. Plan yang nak tengok Batman tu macam tak jadi je sbb khabarnya Batman : The Dark Night akan release July 17th nanti. Time tu rasanya Zam dah balik USM and I, kalo dapat upu, mesti dah register. Tu lah, Athirah kata nak plan tengok movie lain. Hm, movie ape ye? I nak tengok Batman pun sebab I nak tgk late Heath Ledger as Joker. Dari apa yang I tengok dekat trailer, he look so amazing! So, ni macam tribute to my favorite actor ler.


In the other news, congratulations to Stacy sebab menang AF6. She really deserve it for her outstanding performance every week. Tapi malam tu, untuk lagu diaorg I paling suka lagu Nubhan, very gemersik and merdu! Memang mamat Indon tul dia ni. And untuk menyanyi lagu orang I love what Riz did for 11 Januari. Nice!

For American Idol, I do tell y’all before yang I rasa Archuleta akan menang BUT thank god, mulut I tak masin because surprise surprise he lost to David Cook (12 million vote! gila…). Yeah, memang frust fan Archuleta sebab I dengar Mr Manager sampai kena gi wat rambut baru and manicure hihi syoknya wat manicure! I tak tahu lah cane sebab I rasa both Davids did well. Cuma upset lah fan Archuleta sebab selalunya dia memang safe and high vote. But in the end, the Best person wins!

Sambil I tulis ni, I dengar lagu Berhenti Berharap. Very very nice lyric and touch my heart. This is why I malas nak online! Mula nak pikir macam2, sigh… :the problem still tak settle: kalo orang tu nak I terluka betul-betul, congratulations, they did it well… and I am STILL trying to make my life easier…harder than ever!

Kau ajarku bahagia
Kau ajarku derita
Kau tunjukkan aku bahagia
Kau tunjukkan aku derita
Kau kerikan aku bahagia
Kau berikan aku derita


XOXO .gambattene.

No comments: