Saturday, April 12, 2008

a-wonderful-Friday

Hallo + Assalamualaikum.

Hai everybody. Selalunya I hate Friday, bukannya tak suka hari mulia tu cuma...isk lebih elok bgtau cam gitu dh ler hehe,,,
Ok, bangun pagi tu ade gak kena leter ngan my mum (biasalah!!!) So,mandi and I heard my bro bgtau nak kena balik kampung. I basuh baju sket sambil tunggu tu I breakfast ler. Rasanya Abg Li (my first bro - ayah si lil gurl tu!) beli. Sedap gak nasi lemak tu.
Then dah siap suma, bergerak ler balik kampung. Lama gak I tak balik kampung, since Dec last year. Macam biasalah, balik kampung masak ler. My makcik yang muda dari I setahun tu (grrr) preggers (grrrgrrr). I tak rapat sangat ngan dia. Awkward ler, setahun muda tau! Takpe lah, biarlah yang tu.. I lupa nak ambik gambar hehe sbb lapar kot huhu...
Ok, then lebih kurang kul 4 cam gitu kitaorg btolak pulang. I ikut my mak + abah cz nak gi jalan2 hihi (another car - Abg Li, nak gi mane ntah..) Kitaorg nak g tengok keta my 2nd bro. Dia baru nak beli Savvy. So, nak menyelesaikan segala urusan ler. I punya ler penat, tido dari Jeneri sampai ke Alor Star, oh, sungguh heaven hihi =D
Pas selesai kat situ, kitaorg pergi ler ke tempat yang amat menyeronokkan I hehe...shopping. kuikui,, swonok tau.focus utama adalahmencari baju raya (awal kan??) hehe nak wat sedondon, arna ijau menjadi pilihan..again i tlupa nak snap pic cz terlalu asyik menbelidanbelah haha waktu nak park keta, my very-care friend&sis, K.hani msg bgtau dah tahu ke result medsi? I terus berderau darah sebab terus teringat UPU, [cuak takut fail application] tp terpikir, pe benda pulak medsi tu? Call ler K.hani then dia bgtau itu interview untuk cikgu. Alamak, I de mintak satu!
[thanx to my mum sbb paksa suh choose 1 XOXO]
*medsi stand for Malaysian Educators Selection Inventory *

Habis shopping baju, I jump to my bro's car lak cz nak ikut g Giant lak - nak g wireless sbb tak sabar nak tahu rezut. Dup dap dup dap bukak web page mohe, uuuu takutnya nak check, masuk IC no, then kuar ni..


Alhamdulillah..I dapat interview tu. [Maaf, I padam sket some private stuff] Ini ler berita paling wonderful untuk Friday-today. I'll do the best, of course! Tapi still taknak letak harapan tinggi sbb takut karang frust nonggeng IF tak dapat huhu. Doakan I, ye suma kwn2? =D

Hm, ritu hari Rabu ikut abah gi servis keta. Punya lah lama. Dah ler si Ain Sofia bising sangat, ntah nape. Rasanya seronok kot nampak ramai orag. So, nak bg dia diam sket ambik gambar dia ler,, my lil niece ni dah pandai pose tau hihi,,,

swonokny MakLang, ramai owang!! =D

cakkk!!


y'all tgk lil gurl ni, girl tapi ganas..

2 comments:

anne said...

Gd luck

Jon said...

good luck for the interview ok :-)